MENÜ NYIT
MENÜ ZÁR

Váruradalmi interaktív kézművesház - csűr, szín, udvar rekonstrukció és vonalas infrastruktúrájának építése és fejlesztése

Füzér központjában,egy interaktív kézművesház kerül kialakításra melyben öt műhely kap helyet,kerámia, - játék - ajándékkészítő, - kovács, - asztalos műhely és "vásárfia" kézműves foglalkoztató tér. Ezekben a műhelyekben a régi szakmák berendezési tárgyaival, eszközeivel, szerszámaival ismerkedhetnek meg az ide látogatók. A műhelyekben dolgozó mesterek állandó jelleggel bemutatókat, foglalkozásokat tartanak a látogatók számára, valamint a rendezvényekhez kapcsolódóan folyamatos bemutatási lehetőséget kapnak, ahol megcsodálhatják munkáikat. Az animátorok vezetésével a látogatók kipróbálhatják magukat ezekben a szakmákban és saját kezűleg elkészíthetik a Füzéri várhoz kapcsolódó ajándéktárgyaikat, szuveníreiket. (pl. füzéri kályhacsempe másolatok, nemrégiben talált füzéri kancsó másolata, fa fegyverek, pajzsok, játékok, középkori ékszerek).

A kézművesház oldalán fedett tornác kerül kialakításra ami a műhelysorok nyári kitelepülését is biztosítja majd.

A mai rendezvénytér déli oldalán, egy új fedett nyitott szín és közösségi vizes csoport építésére kerül sor. Az új szín a szabadtéri rendezvények helyszínévé válva rossz idő esetén is garantálja a programok lebonyolítását. A közösségi vizes csoport pedig biztosítja mind a látogatóknak mind a rendezvényen fellépő csoportoknak a kulturált környezetet.

A meglévő csűr déli oldalán kiszolgáló térrel főzőhely bővül. Az így létrejövő „új” épület 200 fő befogadására és teljes ellátására lesz alkalmas és a Füzéri Várhoz kapcsolódó rendezvények kiszolgálását is biztosítja majd - az idősek és a kisgyermekes családok résszint nem mennek fel a Várba rendezvények alkalmával, hanem a faluban töltik el az idejüket a kisebb rendezvényhelyszíneken.

A kézművesház folytatásában új szín létesül, ami a szabadtéri rendezvények helyszíne lehet, így rossz idő esetén is garantálja a rendezvény lebonyolítását. Kézműves foglalkozások szabadtéri helyszínéül is szolgálhat, nagyobb létszámú csoportok fogadása kapcsán.