MENÜ NYIT
MENÜ ZÁR

Műszaki előrehaladás

A Füzér Felsővár I. ütem (Palotaszárny, Várkápolna, Alsóbástya) és a Váruradalmi Kézművesház kivitelezési munkálatai a szakági tervezők bevonásával zajlanak.

Felső vár kivitelezése

Régészeti leletek alapján elkezdődtek a Kápolna kőrestaurátor által készített ablakkereteinek és belső ülőfülkéinek elhelyezése. A Palotaszárnyban a kőrestaurátor segítségével kivitelezett ajtó és ablakkeretek is rövidesen a helyükre kerülnek. A napokban megérkeztek az Ausztriában készült ragasztott fatartó elemek, melyek a tetőszerkezet ácsmunkáihoz szükségesek.

A pinceszinten valamennyi helyiség kialakításra került, a szerkezetmegerősítő injektálások folyamatosan zajlanak. A beltéri helységekben meghatározásra került a végleges padlószint és a kiviteli terveken szereplő rétegrend első elemei (szerelőbeton, padlófűtés csővezetéke) is kialakultak.

A pinceszinti helységekben az elektromos alapvezetékek beépítése is elindult (erős áram, gyenge áram). A vezérszinten elkészült az Öregpalota, Ebédlőpalota, és a Tárház feletti födém. A malompince födém zsaluzata elkészült, jelenleg fabeton kialakítása történik. A kivitelezési munkálatok alatt az anyagfelszállítási tevékenység(kő, sóder, kváderkövek)folyamatos. A pince szinti padlófűtés csővezetékeinek elhelyezése megtörtént, a szerelőbeton lefektetésre került.

Kézművesház kivitelezése

A Váruradalmi Kézművesház, udvar, csűr kivitelezése is megkezdődött. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak. Lekerült a régi héjazat és a tetőszerkezet. A vasszerkezeti munkák folyamatban vannak, a kialakítandó körbefutó koszorú elkészítéséhez szükségesek. A belső helységekben elbontásra kerültek azok a belső válaszfalak, amelyek a végső kialakításhoz nem szükségesek.